Crunchy Granola med Kanel & Banan

granola

Ingredienser  til ca 10 dl granola

  • 2 bananer

  • ½ dl honning (forsiktig oppvarmet i vannbad for å mykgjøre den)

  • ½ dl kokosolje (varmet opp til flytende form) eller rapsolje

  • ½ ts vaniljepulver

  • 1 ts kanel

  • 1 klype madonsalt

  • 6 dl store havregryn

  • 1 dl hakkede valnøtter eller pekannøtter

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 1 dl kokosflak (kan sløyfes)

Vi har prøvd oss på en variant av denne herlige oppskriften på banangranola med stor suksess - kan definitivt si at den har sneket seg inn på topplisten over granola her i huset! I tillegg til å være utrolig god, er denne granolaen også snill mot magen :)

Sett stekeovnen på 160 °C varmluft og kle to stekebrett med bakepapir. Ha deretter bananen, den flytende oljen og honningen i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett deretter krydder og en klype maldonsalt. Bland alle de tørre ingrediensene foruten kokoslfak i en bakebolle, og vend inn det våte. Fordel granolablandingen på to stekebrett og sett dem inn i ovnen. Legg kokosflakene til å bløte seg i litt vann. Granolaen skal steke mellom 45–60 minutter til sammen, men etter ca. 10 minutter kan du sjekke hvordan det står til for å passe på at det stekes jevnt og blande litt med en sleiv. Etter ca en halvtime kan du strø på de bløtlagte kokosflakene (renn av det du kan av overflødig vann først).

Bytt gjerne plass på brettene underveis. Granolaen er ferdig når den er gylden i fargen og sprø i konsistensen. Avkjøl og oppbevar i et tett glass.