Saftig og sunnere banankake med honning

IMGS9326.jpg

Ingredienser 

75 g kokosolje, smeltet
55 g honning - varmet inn sammen med kokosoljen. Velg en mild variant for mindre smak av honning og en kraftigere variant hvis du liker mer preg av honning i brødet.
2 egg
1 teskje vaniljeekstrakt
2 store eller 3 mindre overmodnede bananer
1/2 dl melk eller havremelk
1 ts bikarbonat
1/2 ts salt
220 g hvetemel (eller siktet speltmel)
Kanel til dryss - hvis ønskelig



IMGS9307.jpg

Har du ekstra bananer liggende rundt? Dette bananbrødet er enkelt å slenge sammen, og ikke altfor søtt. Det kan fint spises varmt med litt smør og ekstra honning på.

Forvarm ovnen til 165 grader og smør en liten brødform.

I en bakebolle, pisk den smeltede oljen og honningen sammen med en visp. Tilsett eggene og pisk godt, og visp deretter de mosede bananene og melk. Dette kan også fint gjøres i en blender. Hvis kokosoljen stivner ved kontakt med kalde ingredienser, kan du bare la bollen hvile på et varmt sted i noen minutter, som på toppen av komfyren, eller varme den i omtrent 10 sekunder i mikrobølgeovnen.

IMGS9309.jpg

Tilsett natron, vanilje og salt og bland det godt inn med vispen. Bytt til en stor skje eller sleiv og rør inn melet til slutt, til det er kombinert men ikke overarbeidet. Noen klumper er ok!

Hell røren i den smurte brødformen og dryss lett med kanel.

Stek i 50 til 60 minutter, eller til et tannpirker som er satt inn i midten kommer ut ren. Sjekk gjerne etter 45-50 minuttter. La brødet avkjøles i brødformen i minst 10 minutter. Overfør brødet forsiktig til et rist for å avkjøle det litt før det skjæres i skiver.

IMGS9337.jpg