Formkake med vanilje og honning
/Ingredienser
4 dl (250 g) siktet hvetemel
1 dl sugar
1 teskje bakepulver
1 teskje natron
1/2 teskje salt
1 spiseskje vaniljesukker (evt noen dråper vaniljeessens)
1 stort egg, romtemperert
2 dl lettmelk
0,5 dl smør, smeltet
0,5 dl honning, ca 2-3 skjeer.
Dette er en herlig kake å servere til te, kakao eller kaffe. Den er ikke veldig søt, men har et nydelig hint av honning i seg.
Forvarm ovnen til 185 °C. I en stor bolle kombinerer du mel, sukker, bakepulver, natron og salt. Smelt smøret og vend inn honningen så den mykes opp. I en liten bolle kombinerer du egg, melk, smør og honning og blander med en visp. Rør inn det våte i de tørre ingrediensene, gjerne med en hurtigmikser på lav hastighet.
Smør en liten form, ca 20 cm diameter og hell i røren (den er ganske tjukk). Stek til et tannpirker som er satt inn i midten kommer ut ren, i omtrent 20-25 minutter. Avkjøl 5 minutter før du kaken ut av pannen og over til til en rist. Serveres fersk, gjerne med litt melis til pynt.