Formkake med vanilje og honning

Formkake

Ingredienser 

4 dl (250 g) siktet hvetemel

1 dl sugar

1 teskje bakepulver

1 teskje natron

1/2 teskje salt

1 spiseskje vaniljesukker (evt noen dråper vaniljeessens)

1 stort egg, romtemperert

2 dl lettmelk

0,5 dl smør, smeltet

0,5 dl honning, ca 2-3 skjeer.

Dette er en herlig kake å servere til te, kakao eller kaffe. Den er ikke veldig søt, men har et nydelig hint av honning i seg.

Forvarm ovnen til 185 °C. I en stor bolle kombinerer du mel, sukker, bakepulver, natron og salt. Smelt smøret og vend inn honningen så den mykes opp. I en liten bolle kombinerer du egg, melk, smør og honning og blander med en visp. Rør inn det våte i de tørre ingrediensene, gjerne med en hurtigmikser på lav hastighet.

Smør en liten form, ca 20 cm diameter og hell i røren (den er ganske tjukk). Stek til et tannpirker som er satt inn i midten kommer ut ren, i omtrent 20-25 minutter. Avkjøl 5 minutter før du kaken ut av pannen og over til til en rist. Serveres fersk, gjerne med litt melis til pynt.

IMGM8031-web.jpg