Herlig og syrlig sitronkake med honningglasur

Denne oppskriften er Ida Gran Jansen sin, og vi har kun modifisert den bittelitt. Dette er en lettvint og utrolig god formkake som vil friste både liten og stor. Den bakes i en fei og passer til både hverdag og fest!

IMGL9370.jpg

Ingredienser (liten brødform, ca 6-8 porsjoner)

  • 150 g romtemperert smør

  • 125 g sukker

  • 2 egg

  • Finrevet skall fra 1/2 sitron

  • 100 g speltmel

  • 100 g hvetemel

  • 1.5 dl melk

  • 1 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker


    Honning og sitronglasur

  • 3 ss honning (bringebærhonning eller jomfruhonning for mildere smak, skogshonning for en litt mer markant smak)

  • saft fra 1 sitron

  • 100 g melis


IMGL9341.jpg
  1. Sett på ovnen til 175 grader over- og undervarme. Kle en liten brødform med bakepapir eller smør med fett og dryss i litt hvetemel.

  2. Visp sammen smør, sukker og finrevet sitronskall med en elektrisk håndvisp eller i en bakemaskin til det er hvitt og kremet. Visp inn ett egg av gangen.

  3. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dette oppi røren vekselvis med melken. Visp alt sammen, ikke for lenge. Hell røren i formen.

  4. Stek i 40-50 minutter eller til kaken er gjennomstekt (sjekk med en stikke).

  5. Lag glasuren. Denne skal helles over kaken.

 

IMGL9348.jpg
  1. Varm opp honning og sitronsaft på svak varme. Trekk kjelen eller vannbadet av platen og rør inn melisen.

  2. Når kaken kommer ut av ovnen stikker du små hull med en kakestikker/tynn strikkepinne på hele overflaten av kaken og hell over glasuren, litt sakte så den renner ned i kaken.

  3. La kaken stå i 10 minutter før du tar den ut av formen.

IMGL9358.jpg