Varm Kakao med Honning & Kanel

Nå som vinteren endelig er her, er det ingenting som er bedre enn å varme seg på en deilig kopp med kakao etter å ha tilbrakt tid ute i kulda. Honning passer utmerket som søtning i kakao, enten du ønsker å erstatte hele eller halve sukkermengden. 

Denne enkle oppskriften gir 2 herlige kopper kakao. Krem og strøssel er valgfritt, såklart!

Oppskrift (2 porsjoner)

100 ml vann
2 toppede spiseskjeer kakao
200 ml helmelk, gjerne økologisk
1/2 teskje vaniljeekstrakt
1/2 teskje kanel
1 spiseskje Kjartans Honning

Topping (kan sløyfes):
Vispet krem og revet sjokolade

 

Metode:
Bland vann, melk, kakao, vaniljeesktrakt og kanel i en kjele. Rør rundt under oppvarming. Ha i honningen når kakaoen er varm nok til at den smelter, men pass på at kakaoen ikke koker - ikke bare for at melka ikke skal brenne seg, men også for å bevare alle de gode næringsverdiene i honningen. Servér med krem og revet sjokolade for en ekstra følelse av luksus!

 

Berits Smoothie med Blåbær og Honning

Denne deilige og friske smoothien fra Berit Nordstrand er et nydelig lite måltid og passer perfekt til frokost eller etter skolen. Honningen passer utmerket for å komplimentere syrligheten i bærene. Du kan også bruke frosne skogsbær, eller bringebær. 

 

Blåbærsmoothie

Ingredienser (4 porsjoner)

4 dl fersk appelsinjuice (ikke fra konsentrat)
100 g spinatblader / andre milde salatblader
1 håndfull friske urter, f.eks. basilikum, sitronmelisse, mynte
2 dl yoghurt naturell / syrnet melk naturell/ mandelmelk/ kokosmelk
300 g frosne blåbær
1 stk medium avokado
1 stk banan
1 ss honning

Ha alle ingredienser i en blender og skru på høyeste hastighet til alt er blandet til samme konsistens. Servér gjerne med et tjukt sugerør og noen friske bær!