Varm Kakao med Honning & Kanel

Nå som vinteren endelig er her, er det ingenting som er bedre enn å varme seg på en deilig kopp med kakao etter å ha tilbrakt tid ute i kulda. Honning passer utmerket som søtning i kakao, enten du ønsker å erstatte hele eller halve sukkermengden. 

Denne enkle oppskriften gir 2 herlige kopper kakao. Krem og strøssel er valgfritt, såklart!

Oppskrift (2 porsjoner)

100 ml vann
2 toppede spiseskjeer kakao
200 ml helmelk, gjerne økologisk
1/2 teskje vaniljeekstrakt
1/2 teskje kanel
1 spiseskje Kjartans Honning

Topping (kan sløyfes):
Vispet krem og revet sjokolade

 

Metode:
Bland vann, melk, kakao, vaniljeesktrakt og kanel i en kjele. Rør rundt under oppvarming. Ha i honningen når kakaoen er varm nok til at den smelter, men pass på at kakaoen ikke koker - ikke bare for at melka ikke skal brenne seg, men også for å bevare alle de gode næringsverdiene i honningen. Servér med krem og revet sjokolade for en ekstra følelse av luksus!