London Honey Awards 2023

Kjartan’s Honning vant 4 Platinum, som gikk til Kjartans bringebærhonning (helsekost), Kjartans skogshonning (helsekost), Kjartans Lynghonning (helsekost) og Kjartans skogsplantehonning (dagligvare).

 
 

DUBAI INTERNATIONAL TASTE AWARDS

 

Kjartans Honning har vunnet hele 4 priser i Dubai International Taste Awards 2023!

1 platinum for  Bringebærhonning helsekost

1 gull for Skogshonning helsekost

1 gull for Lynghonning helsekost 

1 sølv for Jomfruhonning helsekost

 
 
 

LONDON HONEY AWARDS 2022

 

Kjartans Honning vant hele tre priser i den prestisjetunge London International Honey Competition 2022 – Blåbær- og tyttebærhonningen fikk Platinum, Villbringebær fikk gull og Røsslyng fikk sølv.

 
 
 

Film av Erlend Moberget

 
 

SOLHØY BIGÅRD, TRØGSTAD 1938

Håkon Dahl (Kjartans bestefar) begynte med bier på Solhøy Bigård i Trøgstad i 1938. Da Kjartan ble 10 år, fikk han være med. I 1975 fikk Kjartan sin første egne bikube, og helt frem til bestefaren døde i 2006, 99 år gammel, drev de to birøkting side om side. I dag leder Kjartan Solhøy Bigård – inkludert 300 bikuber. Målet har hele tiden vært å lage en 100% naturlig råhonning, helt uten tilsetningsstoffer.

 
 

Pollinering

Mellom 15 og 30 prosent av maten vi mennesker spiser, er direkte eller indirekte avhengig av pollinering, først og fremst honningbier.

Honningbiene står for en betydelig del av pollineringen, både av viltvoksende planter og av viktige landbruksplanter.

Som Albert Einstein skal ha uttalt: Hvis biene forsvinner fra jordens overflate, har menneskene 4 år igjen å leve. Ingen bier betyr: Ingen pollinering, ingen planter, ingen dyr, – ingen mennesker.