Honning & Helse

"Bytter du ut sukkeret du får i deg med fornuftige mengder rå honning (honning som ikke varmet over 47 grader) kan det være gevinster å hente. De edle dråpene kan bidra til et mer stabilt blodsukker, dempet oksidativt stress og inflammasjon. Kroppen behøver ikke tilført sukker utenfra for å produsere blodsukker (glukose). Den kan produsere blodsukker selv fra både stivelse, proteiner og fett. Råhonning har bioaktive forbindelser med gunstige virkninger i kroppen.

Råhonning fungerer prebiotisk, det vil si at det stimulerer hjelpsomme bakterier i tarmen. I laboratoriet vises det at den også demper aktiviteten av magesårbakterien Helicobacter pylori. Sukker gjør det motsatte – forstyrrer tarmfloraen og stimulerer til vekst av uheldige bakterier. Svekket mangfold i tarmen er assosiert med inflammasjon i kroppen og en rekke kroniske helseplager. Senere års forskning har klarlagt at vi bør berike vårt jordsmonn, les: berike vår tarmflora, for å ivareta god helse." – Berit Nordstrand

Vil du lese mer om honning og helse, titt innom Berit Nordstrand sin hjemmeside her.